Следвайте Гласове в Страните членки от ЕС не успяха да постигнат

...
Следвайте Гласове в Страните членки от ЕС не успяха да постигнат
Коментари Харесай

ЕС не постигна съгласие за нов пакет санкции срещу Русия

Следвайте " Гласове " в 
Страните членки от Европейски Съюз не съумяха да реализират единодушие по девети пакет от наказания против Русия по време на диалозите по тематиката, извършени късно нощес, съобщи Ройтерс, като се базира на дипломати. Лидерите от Европейски Съюз се събират в Брюксел през днешния ден за последната среща на високо ниво през тази година.

Страните са се доближили към съглашение във вчерашните договаряния, само че Полша и някои други страни към момента имат възражения, съобщи посланик пред Ройтерс и добави, че тази вечер се чака да бъде разпратено ново предложение по въпроса, съобщи Българска телеграфна агенция.
Новите наказания против Москва бяха забавени от различия по въпроса дали Европейски Съюз би трябвало да улесни износа на съветски торове през европейски пристанища, даже при положение, че фирмите производители на торовете са притежавани от вкарани в черен лист олигарси. Някои страни споделят, че въведените от Европейски Съюз ограничавания заплашват продоволствената сигурност на разрастващите се страни, а други настояват, че тяхното разхлабване би разрешило на съветските олигарси, които имат предприятия за произвеждане на торове, да заобикалят наложените против тях наказания.
Европейски посланик сподели, че Полша и балтийските страни са декларирали на другите страни, че се самозалъгват, в случай че считат, че олигарсите няма да злоупотребят с разхлабване на разпоредбите за съветските торове. Някои страни членки желаят Световната продоволствена стратегия да взе участие в разрешаването на експорта на торове към страни, които имат потребност.

В Европейски Съюз към момента няма единодушие и по въвеждането на таван на цените на съветския природен газ, като за някои оферти от Европейска комисия лимит от 275 евр за мегаватчас е прекомерно висок, други пък се съмняват изобщо в потребността от налагането на ограничаващата мярка.
Предвижда се новите наказания да обзет и физически лица - 200 души от средите на съветските военни, представители на Народното събрание и правораздаването, някои от виновните за унищожаването на украинско зърно, както и за насилственото отклоняване в Русия на украински жители. Санкциите ще обиден и още съветски медийни организации, които по думите на посланик №1 на Европейски Съюз Жозеп Борел " тровят публичното пространство с непрекъсната дезинформация ".

Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
 
15 Дек 202220515 Дек 202230515 Дек 202213915 Дек 202212215 Дек 202261015 Дек 202277КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202223909 Дек 202266408 Дек 202287824 Sep 20223407
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР